Chicago-i kalandjaim

Chicago-i kalandjaim

Kezdődik a munka

2017. július 29. - gonda_123

A megbeszélés szerint reggel 8-12 között van feladatunk, utána miénk a nap. Azzal kezdjük, hogy elvisszük a kutyát a közeli parkba sétálni. Szemlátomást nem zavarodik meg különösebben attól, hogy hetente új emberekkel kell mennie. :-) Kb. egy órát elvagyunk, labdát dobálunk stb. aztán átmegyünk Francesca másik házába, ami két utcával arrébb van.

 

Ott két apartman van és Airbnb vendégek laknak ott. Amíg itt vannak,  nem kell csinálni semmit bent, majd csak ha kiköltöznek akkor kell kitakarítani, legközelebb egy hét múlva. Addig csak a ház körül tevékenykedünk.  Összesöpörjük a faleveleket, locsolunk stb. Kb. 10-re érünk vissza a házba és ilyenkor mindig van valami special project.  Nekem első nap az volt, hogy lemostam a kamrában a lábazatot és körbe ragasztottam szalaggal, mert majd le kell festeni. Ez utóbbira még nem tudom mikor kerül sor, mert a második nap nem ezt csináltuk, hanem főleg a konyhában tevékenykedtünk. Főztünk, mosogattunk és közben még időnként kisebb feladatokat adott Francesca, hogy valamit vigyek ki a garázsba, vagy rakjak arrébb egy virágcserepet.  Mindig van valami kisebb-nagyobb feladat, de azt nem tudom mitől függ, hogy ki mikor melyiket csinálja, csak Francesca kiadja a feladatokat. Nagyon szimpatikus amúgy és intelligens, rengeteg mindenről lehet vele beszélni. Mindenhez hozzá tud szólni, Magyarország történelméből is ismerte pl '56-ot.

Egyedül él, nincs gyereke és amennyire tudom nincs is férjnél. Egy korábbi barátjáról mesélt, aki német volt,  szóval pár szót ő is tud németül.

Két éve lakik ebben a házban és azt csinálja, hogy vesz egyet, felújítja,  aztán eladja.  Ebben - mármint a felújításban - nagy segítség ez a sok önkéntes.

Ma megbeszéltük a szabadnapokat is, mert olyan is lesz. Egyelőre nem volt semmi nagyobb vagy nehéz feladat. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyimenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr1012696661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása