Chicago-i kalandjaim

Chicago-i kalandjaim

Kilátók

2017. augusztus 09. - gonda_123

Ha hirtelen meg kéne neveznem egy dolgot,  amivel biztosan nem rendelkezem, talán a tériszony lenne az első ami eszembe jut. :-) Nagyon szeretem a magasan lévő dolgokat, a kilátótornyok a gyenge pontjaim.  Szerencsére itt van magas épület bőven, úgyhogy nem volt kérdés, hogy az egyik első utam a Skydeck-hez fog vezetni, ami a Willis Tower 103. emeletén található. Maga a torony Sears Tower-ként látta meg a napvilágot 1973-ban, de azóta már megvásárolta a Willis cég. 442 m magas, sokáig ez volt a legmagasabb épület a világon. 

Sajnos a bejutás elég embertpróbáló feladat, mert rajtam kívül több száz másik ember sem akarta kihagyni ezt az élményt, így aztán összesen három óra sorbanállás után lehetett felérni a kilátóhoz.  A lift kicsivel több, mint 60 másodperc alatt ér fel a 103. emeletre, döbbenetes. Még a fülem is bedugult közben.  Fentről viszont lélegzetelállító a kilátás! Teljesen körbe lehet menni, minden irányban rá lehet látni a városra.

dsc_0716.JPG

A legfőbb szenzáció pedig a Ledge,  ami egy alul-felül teljesen átlátszó "doboz", jó másfél méterre kilóg az épület síkjából,  szóval gyakorlatilag ki lehet lépni a semmibe. Nagyon izgalmas és látványos! 

dsc_0727.JPG

(Ezeket az álló képeket valamiért nem sikerül rendesen beilleszteni, de itt látszik, ahogy állnak az emberek az üvegkockában.) 

2014-ben megrepedt az üveg, hát nem irigylem azokat, akik akkor éppen ott voltak még akkor is ha aztán kiderült, hogy csak a külső borítás sérült és senki nem volt veszélyben...

A másik kilátó a 360 Chicago, ami a Hancock toronyban van. Ez a város negyedik legmagasabb épülete. Bár itt "csak" a 94. emeleten van a kilátó, a helyiek szerint a látvány sokkal szebb, mert az épület közelebb van a vízhez. Itt is van egy extrém szenzáció, a Tilt, ami egy padlótól a plafonig üveg mozgatható platform,  egyszerre nyolcan beállnak az ablakhoz és az egészet megdöntik 30 fokig az utca fölé.

33981221825_b8c283ac78_b.jpg

(ez nem a saját képem, a netről töltöttem le illusztrációként)

Mivel ez még drágább, mint a Skydeck,  ugyanolyan hosszú a sor és már úgyis volt részem abban az élményben, hogy 100 emelet üresség van alattam, úgy döntöttem,  hogy megfogadom az útikönyv és Francesca tanácsát és nem ide megyek, hanem a két emelettel feljebb lévő bárba. A 95.-en van egy étterem, a 96.-on pedig egy bár. Nyilván az ilyen helyen illik fogyasztani valamit és nem is olcsó (8 dollár egy kóla) még mindig jóval olcsóbb,  mint a majdnem 30 dolcsis jegy a kilátóba. Úgy gondoltam, hogy nappali kilátás már volt a másik toronyban,  úgyhogy ide este megyek fel, ma útba is ejtettem. Wow! Kifejezetten előnyös, hogy egyedül vagyok, az ilyen éttermekben, bárokban sosem kell várnom az asztalra, egy helyet mindig tudnak szorítani valahol. :-) Itt is egyből lett helyem, kértem egy kólát, amit a pultos félreértett és elkezdett valami whiskyt előpakolni.  Még szerencse, hogy résen voltam, így is elég drága a hely...

De a kilátás te jó ég! Francesca és az útikönyv is mondta, hogy a legjobb kilátás egyértelműen a női mosdóból van és tényleg:

dsc_1094.JPG

 Meglepő,  hogy csak ebben a két felhőkarcolóban van kilátó, amikor annyi ilyen magas épület van! A többiben szállodák,  irodák és lakások vannak. A Trump Tower pl. luxusszálloda. Francesca mondta, hogy egyik-másik ilyen épületben egy kétszobás lakás ára kb. egymillió dollár! De úgy látszik van rá igény, mert folyamatosak az építkezések. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyimenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr4812704071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glau 2017.08.09. 10:00:27

Én már attól rosszul lettem, hogy a képeket néztem a kilátóról.

gonda_123 2017.08.09. 15:17:09

:-D
Hát tulajdonképpen tényleg félelmetes belegondolni, hogy 96. emelet, meg 104.!
Hogy lehet egy épület ilyen magas?

BraBra 2017.08.10. 00:18:48

Mi 10 perc alatt jutottunk be a Willis Towerbe hétköznap délelőtt.

Burgermeister 2017.08.10. 04:21:05

Jövőre megyek Chicagoba,felkeresem őket.

opati666 2017.08.10. 09:50:52

@gonda_123: Nehogy elhidd már, hogy vannak ilyen magas épületek! Az ilyen felhőkarcolós sztorikat a gyíkemberek terjesztik. Nem több ez mint FOTOSOPP!!! Beszállsz a liftbe, villog az emelet kijelző, de legfeljebb, ha a másodikig visz téged, ott meg egy vetített panoráma képében gyönyörködhetsz. Nem kell mindennek bedőlni.
süti beállítások módosítása