Chicago-i kalandjaim

Chicago-i kalandjaim

Munka után szórakozás

2017. július 29. - gonda_123

Már eddig is rengeteg szabad időm volt,  12-kor pontban minden munka kiesik a kezünkből, maga Francesca mondja, hogy végeztünk. 

Már kétszer is bent töltöttem a délutánt a városban, nagyon hangulatos! 

A házunk kb. 4 km-re van a belvárostól. A 66-os busszal kell menni, amit nagyon fantáziadúsan Chicago-busznak is neveznek, ugyanis végig nyílegyenesen megy a Chicago Avenue-n. Csak az első ajtón lehet felszállni, ami tulajdonképpen döbbenetes egy ilyen méretű városban és mégis ragyogóan működik. Az emberek nagyon fegyelmezettek,  senki nem áll meg az első ajtónál,  mint nálunk, hanem hátramegy és leül. Még eddig nem láttam olyat, hogy a rászorulóknak valaki nem adta át a helyét és mindenki rendkívül udvarias, szerintem egész életemben összesen nem hallottam annyiszor a Sorry és Thank you szavakat mint itt két nap alatt.  

A 66-os busz bevisz a Navy Pier-ig, ami az egyik legfőbb turista-centrum.  Valamikor kikötő volt, aztán haditengerészeti kiképzőközpont, most leginkább vurstlira hajaz körhintával, óriáskerékkel, rengeteg kajáldával és turistahajókkal. Nagyon hangulatos. 

dsc_0644_2.JPG

 (Valamiért nem tudom megfordítani ezt a képet,  bocsánat) 

Bár van nálam két útikönyv és hetekkel ezelőtt még otthon elkezdtem összeírni,  hogy mit szeretnék megnézni itt, első napra nem volt konkrét tervem, csak úgy véletlenszerűen bolyongtam az utcákon. 

dsc_0660.JPG

 Ennek a folyónak nagy meglepetésre az a neve, hogy Chicago. :-) Kicsit később megyek majd egy hajótúrára. Francesca mondta, hogy kettéosztja a várost a folyó. Amikor mondtam neki, hogy Budapestet is a Duna Budára és Pestre, akkor azt hitte viccelek. :-)


dsc_0658.JPG

 A kép jobb oldalán lévő nagyon látványos felhőkarcolónak az a neve,  hogy Trump Tower. Francesca azt mondta, hogy ő igazán nem akar politizálni,  de hát ez szörnyű, hogy még egy épület is el van nevezve róla itt, idézem: "az az ember egy vicc"

 

Az első napon még felpattantam egy Elevated train-re, ami röviden El, vagyis a magasvasút. Nagyon hangulatos! Ez volt az amit a Vészhelyzetben szereplő dokik folyton lekéstek munka után. Egyébként a valóságban is rohangál itt a városban egy csomó orvosnak meg ápolónak kinéző,  olyan kék, meg zöld ruhákban.

dsc_0672.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgyimenniamerika.blog.hu/api/trackback/id/tr2712697889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása